Топ-5 прогульників Черкаської обласної ради (інфографіка)

2 Жовтня 2015 14:11

Більшість депутатів Черкаської облради можна відкликати через прогули засідань та комісій. За законом, якщо депутат пропустив понад 50% засідань сесії чи постійної комісії протягом року, його можна позбавити мандату (ст. 37, ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад”).

Топ-5 прогульників Черкаської обласної ради оприлюднили сьогодні активісти Громадського руху “Чесно”. Із них найбільше засідань пропустили  списочник-“регіонал” Микола Кулінський (до 2005 року він очолював управління Служби безпеки України в Черкаській області) та ректор Черкаського національного університету ім. Хмельницького Олександр Черевко, який у раду зайшов як мажоритарник від “Нашої України”, а нині балотується від БПП “Солідарність”.

cherkasy_top2

Що Черевко, що Олександр Сінгаєвський із “Батьківщини” не були за майже 5 років каденції на жодному насіданні “свого” комітету облради.

На питання “Навіщо ж тоді балотуватися знову?” депутат Сінгаєвський, який  йде на вибори в лавах “Батьківщини”, відповідає так:

“Я не думаю, що Черкаська область програє…Давайте подумаємо, кому від цього буде гірше, кому краще. Я можу обійтися без цього депутатства. Але бюро партійної організації прийняло рішення. Я можу і обійтися без депутатства. Так щоб сказати, що це мені дуже потрібно – теж не знаю. А сесія – я вважаю, що це формальність”.

Координатор Громадського руху “Чесно” Андрій Круглашов наголошує, що головним обов’язком депутата є саме участь у засіданнях сесій та комісій:

“Робота в комісіях – дуже важлива. Саме комісії пропрацьовують проекти рішень, які у подальшому депутати розглядають на сесіях. Відсутність депутатів на комісіях позбавляє їх можливості впливати на процес підготовки рішень, які можуть суперечити інтересам громади. Відповідно відсутнійдепутат не може відстоювати інтерес виборців. Іноді комісії можуть не мати кворуму, аби підтримати навіть потрібні гроомаді проекти рішень,” – зазначає Круглашов.

А ось всі депутати, що потрапили до кандидатів на відкликання за кількістю пропущених сесій ради.

cherkasy_50_r