На Черкащині різко похолодає

5 Жовтня 2015 18:00

85632Жовтень 2015 стартував по-літньому теплими днями та з осінніми холодними ночами із добовою амплітудою повітря +20-22°. Проте, вже 6-7 жовтня погода зміниться із сонячної і теплої на хмарну і холодну, повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

У другій половині тижня, у зв’язку з вторгненням в Україну холодного арктичного повітря з півночі, очікується значне похолодання: вночі на ґрунті та у повітрі заморозки 0-5°; денна температура становитиме +5-10° тепла. Істотних опадів не очікується.

Як відомо, опалювальний період розпочинається, коли впродовж трьох діб поспіль середньодобова температура зовнішнього повітря нижча, ніж +8º. За прогнозами, середньодобова температура на Черкащині 6 жовтня становитиме 14º, 7 жовтня – 7º, а 8-10 не вище 3º. Таким чином, холодні та вологі ночі, більш похмурі дні вимагають розпочинати опалювальний сезон дещо раніше середніх строків – в кінці першої декади жовтня, особливо в дитячих закладах, лікарнях, тощо.