Конкурс областей з набору в поліцію – це рейтинг бідності населення, – Томенко

7 Жовтня 2015 12:12

policiaКонкурс областей з набору в поліцію – це рейтинг бідності населення, наголосив народний депутат України Микола Томенко під час свого виступу в парламенті. Про це інформує прес-служба політика.

“Те, що зараз український народ разом з Урядом тішиться тим, що у нас в країні – найбільший відсоток охочих служити в поліції, порівняно з іншими країнами, то це – не привід для радості, це показник бідності і нещастя нашої держави”, – вважає М. Томенко.

“Якщо людина, яка закінчила кілька престижних університетів і працювала, скажімо, в банку чи в лікарні, а сьогодні записується в поліцію, бо там зарплата 8-10 тисяч гривень, то це біда. І це має бути зневагою для тих урядовців, за яких ми голосували. Адже виходить, що професіоналів і фахівців, яких готують наші університети, держава не може працевлаштувати і забезпечити нормальною зарплатою”, – зауважив народний депутат.

На думку Томенка, Уряду краще не розповідати щодня про те, скільки людей записалося до поліції, і не оприлюднювати рейтинги областей з набору в поліцію, бо це – рейтинг бідності населення.

“Краще би Уряд звітував про те, скільки він створив нових робочих місць в області і де працевлаштував наших підприємців, молодих людей, випускників вишів тощо”, – підсумував Томенко.