На Черкащині думають над відкриттям медичного факультету Донецького університету

8 Жовтня 2015 08:17
wikimedia.org

wikimedia.org

Невдовзі у Черкасах може відкритися медичний факультет Донецького національного медичного університету ім. М. Горького. Це – через необхідність подальшого розвитку цього вищого навчального закладу, зважаючи на ситуацію, яка відбувається на Сході країни. Нині над цим питанням працюють спільно обласна влада, медичні працівники й освітяни Черкас та Донецька, інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

“Створення такого факультету в Черкасах сприятиме і задоволенню потреб нашого регіону у висококваліфікованих фахівцях-медиках та удосконаленню рівня підготовки фахівців із вищою медичною освітою”, – переконаний заступник голови ОДА Віталій Коваль.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Михайла Лобаса, нині дефіцит лікарів в області сягає близько 1000  осіб, а тому створення такого факультету є актуальним.

Варто зауважити також, що цьогоріч Донецький університет мав 20 % недобору абітурієнтів на бюджетну форму навчання, оскільки нині мало хто зважується їхати в східні регіони країни. Якщо ж медичний факультет відкриють у Черкасах, тут зможуть здобувати знання не лише місцеві, а й жителі сусідніх областей, зокрема: Кіровоградської, Полтавської, Київської.

На сьогодні вже створено робочу групу на базі Донецького НМУ, днями аналогічна буде сформована й у Черкасах.

“Наразі наше головне завдання – знайти приміщення для проведення навчального процесу, – говорить Михайло Лобас. – Із цією метою до Черкас вже двічі приїздила делегація з Донецького навчального закладу, зокрема й для того, щоб ознайомитися з місцевістю, оглянути перспективні приміщення, клінічні бази, обговорити деталі подальшої співпраці”.

На сьогодні пошук приміщень триває. Для цього залучатимуть працівників відповідних структурних підрозділів обласної та міської влади. Вирішуватимуть питання і забезпечення гуртожитками для проживання студентів.