На “Черкасиводоканалі” взялися очищувати воду новим реагентом

16 Жовтня 2015 14:45
vod

tvoemisto.tv

На КП “Черкасиводоканал” ствреджують, що здійснили технологічний прорив у поліпшенні якості питної води. На Дніпровські водоочисній станції удосконалено процес амонізації води, оскільки на комунальному підприємстві модернізували реагентне господарство та впровадили новий реагент – сульфат амонію.

Головний технолог водного підприємства Олександр Гончаренко пояснює: нині вдосконалено таку технологічну ланку водопідготовки як амонізація – один із ефективних прийомів уповільнення процесу утворення хлорорганічних сполук при хлоруванні води. Це дозволяє зв’язувати активну частину хлору і цим же зменшувати об’єми використання хлору. Раніше для цього на підприємстві використовували аміачну воду, відтепер – сульфат амонію, який дає змогу автоматизувати процес амонізації та безпечний в експлуатації.

“Віднині “Водоканал” перейшов на більш безпечний та якісний продукт для амонізації. Відповідно для цього було розроблено проект модернізації, закуплено та змонтовано спеціальне обладнання, – зазначає директор “Черкасиводоканалу” Сергій Овчаренко. – Ми вже провели тестові випробування і обладнання, і реагенту, й отримали позитивні результати”.