Поки СЕС вивчає причини задимленості в Черкасах, рятувальники пильнують торф’яники в районах області

20 Жовтня 2015 13:00
1445330358-9602

фото з соцмереж

Сьогодні вранці Черкаси вже втретє за два місяці “прокинулися” оповиті їдким димом.

Причини його появи нині з’ясовує міська СЕС. Є інформація, що через локальні пожежі попід Дніпром, які за останній час сталися на Черкащині, в атмосфері відбувається застій повітря. Ситуацію зможе виправити дощ. Загалом локальних пожеж не зафіксовано.

У ДСНС України в Черкаській області пояснюють: пожеж на території області, що могли викликати таке задимлення, зафіксовано не було. За попередніми даними, дим рухається з торф’яників на півночі України. На Київщині зараз горить 119 га торфовищ.

“Аби не допустити загорання та поширення таких пожеж на Черкащині, на усіх торфовищах чергують рятувальники та лісники”, – говорить речник ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

На Черкащині поклади торфу є торфу на території Канівського, Корсунь-Шевченківського, Городищенського, Черкаського, Чигиринського, Драбівського та Золотоніського районів.

Нагадаємо, що 5 днів тому  Черкаси вже накривало димом. Рятувальникам так і не вдалось установити, звідки в місті з’явився дим. Були припущення, що первинне джерело диму могло бути за сотні кілометрів від Черкас, або впродовж тривалого часу накопичуватися в атмосфері із багатьох малих джерел, а потім внаслідок метеорологічних змін раптово оповити певну територію.

Також на Черкащині 3 вересня спостерігалося задимлення через торф’яні пожежі на території Київської області.