Діти в Катеринополі мерзли через триденний робочий день працівників “Черкасигазу”

23 Жовтня 2015 15:22

1407146595-1296У редакцію “Рідної Черкащини” прийшов лист від жительки смт. Катеринопіль про те, що тут у школах і дитячих садочках не включили опалення. Мерзнуть діти.

“Свою дочку воджу в садок 1-2 раза в неділю і то лише до обіду, бо холоднеча!Сьогодні в групі було 3 дитини. Селищний голова Іван Гегедош “кормить обідами” – завтра каже, потім знову : завтра”, – обурюється катеринопільчанка Світлана.

Як пояснили нашому виданню в Катеринопільській РДА, гальмування з підключенням тепла у школи й дошкільні заклади дійсно були. Та відсьогодні опалення вже є.

“Усе тормозилося через “Черкасигаз”, – пояснює перший заступник голови РДА Володимир Коваленко. – Така проблема виникла не тільки в нашому районі. Пішла реорганізація газового господарства. Раніше подавали заявку на “Тальнегаз”, а зараз – до “Черкасигазу”. А це підприємство працювє тричі на тиждень – у вівторок-середу-четвер. А в останні дні заявок заявок було багато. Багато з них завертали. Ми подали заявку ще до 15 жовтня (від 28 вересня до 13 жовтня), а тепло включили тільки після 20″.

Коваленко запевнив – на Катеринопільщини бюджетні організації боргів за газ не мають, а кошти на опалювальний сезон є в рамках бюджетного фінансування на цей рік: до 1 січня 2016 року.