У бідній країні неможливі демократичні вибори, – Томенко

30 Жовтня 2015 13:00
eramedia.com.ua

eramedia.com.ua

Про це заявив народний депутат України Микола Томенко в ефірі “112 каналу”, говорячи про підсумки виборів, що відбулися 25 жовтня.

Він сказав, що здивований тим, що ніхто не звертає увагу на головну проблему нинішньої виборчої кампанії, де тотальний або опосередкований підкуп громадян через роздачу продуктів харчування, грошей чи послуг став можливий не тому, що у нас виборці чи влада погана, а, перш за все, тому, що в державі соціально-економічна ситуація така, що більшість українців має статус бідних.

“Якщо в період політичного режиму Януковича був, фактично, знищений середній клас, то за останній період українське суспільство перетворилося на суспільство, де абсолютна більшість людей мають статус бідних. А бідне суспільство за визначенням не може бути демократичним! В тому сенсі, що виборець, який думає, як йому вижити на наступний день, заплатити за послуги ЖКГ і як прогодувати родину, не може мислити лише категоріями політичних програм і цінностей, за які йому треба голосувати”, – зауважив М. Томенко.

А тому, на його переконання, головне завдання сьогодні – це радикальні соціально-економічні й антикорупційні дії всередині країни, щоб був створений повноцінний середній клас і якомога менше людей перебували в категорії бідних.

“Тільки таке суспільство може забезпечити демократичні вибори і появу відповідального виборця, який не буде йти на підкуп”, – підсумував Микола Томенко.