Копи в “кущах”: як працюватиме нова поліція (інфографіка)

2 Листопада 2015 12:00

На сайті управління МВС у Черкаській області описали структуру і функції територіальних органів Національної поліції – від невеликих населених пунктів до столиці.

1Для забезпечення правопорядку та безпеки для людей в будь-якому місці України, максимальна кількість поліцейських на місцях (близько 44 тисяч співробітників) буде залучена до забезпечення правопорядку на вулицях, а не в офісах.

2

3

Структура Національної поліції включає в себе Центральний офіс та Головні управління національної поліції у регіонах. У той же час система місцевих органів поліції в структурі Головних управлінь національної поліції в регіонах буде формуватися за “кущовим” принципом.

4

Він передбачає створення відділів поліції, через які буде здійснюватися управління та організація діяльності відділень поліції – базових органів у складі “куща”.

5

Крім того, ключовими елементами територіальних органів поліції на місцях (відділів, відділень) будуть також і поліцейські дільниці, через які в основному і буде здійснюватися безпосередня комунікація із суспільством і населенням.

Окрема структура передбачена у великих містах, і вона представлена на прикладі столичного Главку поліції.

7

а також його складової частини – Оболонського райуправління поліції:

8