Синоптики розповіли, чого чекати від прийдешньої зими

4 Листопада 2015 08:02
rus-img2.com

rus-img2.com

Прийдешня зима в цілому очікується в межах кліматичної норми щодо температурного фону та опадів. Середня температура сезону становитиме близько 2º морозу при нормі в 4º нижче нуля. Кількість опадів – менша від зимової норми на 10-15 мм. При цьому основними особливостями зими будуть значні температурні контрасти та нестійкий сніговий покрив. Сильних снігопадів також не очікується. Опади випадатимуть слабкого та помірного характеру, але протягом 3-5 днів поспіль. Про це інформують в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозами, у грудні середня температура буде близько 4º морозу, але середньодобові температури коливатимуться від 2-3º тепла до 4-6º морозу. У кінці грудня температура впаде до -10-15º, а мінімальна температура досягатиме 20º морозу.

У січні середня температура також становитиме близько 4º морозу. Очікуються температурні перепади середньодобової температури від 1-2º тепла до 2-6º нижче нуля, а в Хрещенські морози – до -15-17º. У першому місяці нового року інтенсивність морозів досягатиме -22-24º, а тепла – 4-6º.

У лютому прогнозують середню температуру +2º та морози в першій половині місяця до -12º, хоча у другій половині місяця вже прийде потеплішає до +8+15º.

Як зауважив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, орієнтовний прогноз на зимовий період буде уточнюватися місячними, декадними та короткостроковими прогнозами.