Міграційні послуги “переїдуть” до ЦНАПів

10 Листопада 2015 20:43

45Послуги міграційної служби черкащани отримуватимуть винятково в Центрах надання адміністративних послуг. Нині більшість із них надають лише дві: видача паспорта та вклеювання фотокарток при досягнення 25- та 45-річного віку. Про це йшлося на координаційній нараді в Черкаській ОДА.

Про готовність надавати сім адмінпослуг у сфері міграції вже заявили 16 ЦНАПів області. А в трьох таких центрах це вже роблять – на Драбівщині, Катеринопільщині та Монастирищині. Решта мають узяти з них приклад і налагодити процес уже до кінця року. Таке їм доручив голова Черкаської ОДА.

“ЦНАПи мають стати повноцінною сервісною службою для черкащан, – зауважує Юрій Ткаченко. – Як сказав Президент України на відкритті нового центру в Одесі, це символ прозорості влади та дієвий механізм боротьби з корупцією. Тому нині це – одне з першочергових завдань керівництва районів. І до кінця тижня вони нададуть мені чіткий графік впровадження таких новацій у ЦНАПах. Зараз територіальні підрозділи Державної міграційної служби ще проводять паралельний прийом громадян. Так теж не повинно бути. І керівник обласного управління цієї служби запевнив на нараді: вони готові цілком передати ці послуги до ЦНАПів, якщо ті будуть готовими”.

Тим часом у ЦНАПі обласного центру вже активно готуються видавати й закордонні паспорти. Це – спільна ініціатива обласної та міської влади. На потрібну оргтехніку з міського бюджету вже спрямували близько 300 тис. грн.