Люстратори вимагають від черкаської “Солідарності” зняти кандидатуру “людини Азарова” на голову облради

20 Листопада 2015 08:30
visnuk.com.ua

visnuk.com.ua

Черкаський Люстраційний комітет вважає неприпустимим спробу “просунути” на посаду голови Черкаської обласної ради Володимира Коломійця (на фото) та вимагає від самого Коломійця та від місцевого БПП “Солідарність” зняти цю кандидатуру з виборів голови обласної ради, які мають відбутися сьогодні на сесії.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій у фейсбуку секретарем Люстраційного комітету Наталею Вернидуб.

“З відкритих джерел стає відомо, що Володимира Коломійця не без підстав вважали людиною Азарова, крім того, за об’єктивних обставин він потрапляє під автоматичну люстрацію. Він фактично визнав це, написавши заяву про звільнення, ніби відповідно до люстраційної необхідності. Але з якихось причин зробив це лише у жовтні 2015 року, що змушує припускати наявність домовленості про майбутню посаду в Облраді, – йдеться  в заяві. –

Володимир Коломієць був членом Партії регіонів і інформації, що він припинив своє членство наразі немає. Він також підтримав звернення до Януковича щодо подій на Майдані 2013 року. Тобто Володимир Коломієць погодився із всім тим беззаконням та насильством, яке сталося – арештами, побиттям, розстрілами, які сталися під час Майдану”.

Активісти також звертають увагу і на фінанси близьких родичів Володимира Коломійця, походження яких потребує пояснень. Зокрема, його дружина при 150 грн внеску у статутний капітал ПП “ІХТИАНДР”(код ЄДРПОУ 33003836) і 200 тис. на рахунку в банку отримала 750 тис. грн. дивідендів та відсотків.

“Ми, громадські активісти Черкащини, члени Черкаського Люстраційного комітету, вважаємо спробу висунення Володимира Коломійця політичною провокацією та підбурюванням суспільства до чергового кола насильства, безтактністю стосовно тих, хто боровся за позбавлення України від режиму Януковича, стосовно пам’яті постраждалих та загиблих, справжнім викликом суспільству, яке прагне бачити серед своїх лідерів тих, хто сповідує принципи демократії, прозорості, відповідальності, – зокрема йдеться в заяві. –

Вважаємо, що ті, хто мають намір висунути Володимира Коломійця на посаду голови Обласної ради, повинні відмовитися від нього, тим самим підтвердивши свої політичні декларації. А сам Володимир Коломієць має відмовитися від будь-яких претензій на керівні посади в органах місцевого самоврядування, державних органах і, за великим рахунком – скласти депутатські повноваження, добровільно виконавши вимоги суспільства про люстрацію.
Ми просимо всіх небайдужих громадян, громадських діячів підтримати нашу заяву!”.