Прихильників і противників Вельбівця розбороняв губернатор

24 Листопада 2015 17:35

ПротивникиПрихильники й противники обрання Олександра Вельбівця головою Черкаської облради зустрілися сьогодні з головою ОДА. Перші дякували депутатам за вибір. Інші – сипали звинуваченнями про членство Олександра Вельбівця в “Партії регіонів”.
Першими на розмову до очільника області приїхали представники громади Лисянщини. Кажуть: у районі Олександра Вельбівця поважають.

“Тут зараз люди різних професій, навіть депутати різних рад від різних партій, представники громадських організацій, – пояснює місцевий житель, у минулому голова Лисянської РДА Володимир Годований. – Нас сюди делегувала громада. Лисян обурив увесь той бруд, який зараз ллють на нашого земляка Олександра Вельбівця. Це – гарний господар, який працює для людей. Він ніколи не був членом “Партії регіонів”. На виборах опоненти теж обливали його брудом. Але лисяни вказали їм на місце, віддавши максимум голосів за Вельбівця як кандидата в депутати до обласної ради”.

На чолі противників новобраного голови обласної ради – депутат від “Батьківщини” Роман Буданцев. Він до зали прийшов із десятком чоловіків. Ті відмовилися представлятися журналістам. Разом із ними була керівниця осередку “Опозиційного блоку” Лисянського району.

“Є облікова картка, що Вельбівець був у “Партії регіонів”, посвідчення, – стверджує депутат-батьківщинівець. – Зі мною прийшли активісти, які вважають за потрібне прийти сюди та відстоювати свою думку. Я вам говорю так: або обласна рада буде працювати, або не буде. З Вельбівцем вона працювати не буде”.

Такі заяви викликали обурення в більшості присутніх. Папери, які демонстрував депутат, вони назвали підробкою. Далі вимагали припинити спекуляції, а дати змогу обласній раді спокійно працювати. Угамував суперечку на підвищених тонах голова Черкаської ОДА.
“Ми вислухали один одного, – говорить Юрій Ткаченко. – Я все взяв до уваги. Однак зауважу: коли Олександр Вельбівець ішов на посаду голови Лисянської РДА, він проходив спеціальну перевірку. Зокрема, відповідні органи перевіряли: був він членом “Партії регіонів” чи ні. Коли його перепризначали на цю посаду, то теж була перевірка. Окрім того, Олександр Вельбівець уже пройшов люстраційну перевірку. Попри це, хай правоохоронці знову все перевірять і поставлять урешті крапку в цих суперечках”.

Напередодні голова обласної ради вже звернувся до правоохоронців із тим же проханням.

Нагадаємо, голову Лисянської РДА Олександра Вельбівця на посаду голови Черкаської облради висунула фракція БПП “Солідарність”. 49 депутатів із 81 підтримали його кандидатуру на сесії облради 20 листопада.