Черкаські школярі навчаються без підручників (відео)

21 Січня 2016 09:00
vesti-ukr.com

vesti-ukr.com

Без книжок вже півроку навчаються учні четвертих та сьомих класів в усій країні. Нові підручники школи почали отримувати лише взимку. До цього часу дітлахи користувалися роздруківками або планшетами. Коли школярі будуть повністю забезпечені новими книжками, ніхто сказати не береться.

У семикласників подільскої школи сьогодні справжнє свято. Дітлахи нарешті отримали новенькі книжки, щоправда, поки що доводиться ділити один підручник на двох, та це краще ніж було досі.

У чотирикласниці Анастасії ситуація трохи гірша. У дівчинки немає планшета, та й роздрукувати електрону версію підручника не було де. Уроки вчила у групі подовженого дня із ноутбуком вчительки. З новими книжками школярка познайомитись ще не встигла.

У цій сільській школі навчається всього 67 дітлахів, та проблеми такі ж як і у великих навчальних закладах. Про те, що із книжками навчатись дітям легше, говорять усі викладачі.

В Черкаському обласному управлінні освіти кажуть – роблять усе задля забезпечення дітлахів книжками. Більше половини учнів четвертих та сьомих класів вже отримали підручники, та коли ж отримає решта, казати не беруться, адже їх друк та закупівля – прерогатива держави.

Викладачі пригадують, нові підручники до школи завжди «запізнювались», однак такої скрути із новими підручниками як цього навчального року не було ніколи. Тож, про всяк випадок, списані видання не викидають, дітлахам вони можуть ще згодитись.