Три он-лайн курси, які читають Нобелівські лауреати

23 Січня 2016 11:00

12507236_915450621837447_3019875843068108194_nМати можливість навчатися у Нобелівських лауреатів – мрія кожної людини! Сьогодні завдяки безкоштовним масовим онлайн-курсам ця мрія стає реальністю. Prometheus підготував підбірку онлайн-курсів, що читають Нобелівські лауреати.

Financial Markets (https://www.coursera.org/learn/financial-markets) – надзвичайно популярний у слухачів курс, присвячений фінансовим ринкам, від лауреата Нобелівської премії з економіки 2013 року і викладача Єльського університету Роберта Шиллера.

Astrophysics (https://www.edx.org/xseries/astrophysics) – не просто курс, а цикл з чотирьох курсів від лауреата Нобелівської премії з фізики 2011 року Браяна Шмідта, який очолював групу вчених, що відкрили темну енергію. Це один з найкращих в світі циклів масових онлайн-курсів за версією слухачів і не даремно: викладачі підготували не лише захоплюючі лекції, але й надзвичайно цікаві завдання. Наприклад, на одному з курсів в якості іспиту вам запропонують самостійно зрозуміти закони фізики альтернативного всесвіту, вигаданого викладачами! Загалом цей цикл курсів познайомить вас з найбільшими таємницями сучасної астрофізики. Чому стався Великий вибух? З якої матерії складається космос? Чи є життя в інших зоряних системах? Що являють собою чорні діри, нейтронні зорі та наднові?

Gravity! From the Big Bang to Black Holes (https://www.futurelearn.com/courses/gravity) – курс присвячений гравітації та всьому, що з нею так чи інакше пов’язано: Великому вибуху, чорним дірам, темній енергії, простору-часу та багатьом іншим надзвичайно цікавим явищам. Один з лекторів курсу – Джордж Смут, Нобелівський лауреат з фізики 2006 року.