Дітей щеплюватимуть від поліомієліту попри епідемію грипу

25 Січня 2016 13:30

scheplennyaВідсьогодні на Черкащині розпочався третій тур вакцинації дітей проти поліомієліту. Він охопить малечу від 2 до 10 роківДля проведення останнього туру імунізації на область розподілено 60 тисяч доз пероральної вакцини проти поліомієліту та 6 тисяч піпеток-крапельниць. Препарати надані Дитячим фондом ООН в Україні (ЮНІСЕФ) у якості гуманітарної допомоги, яку отримали 22 січня. Про це інформують у Департаменті охорони здоров’я ОДА.

У середині поточного місяця відбулася нарада профільного Міністерства щодо планування ІІІ раунду додаткової імунізації проти поліомієліту. Участь у ній взяла заступник директора Департаменту ОДА Наталя Лакуста. 23 січня фахівці та головні позаштатні спеціалісти Департаменту взяли участь у селекторній нараді МОЗ України щодо планування проведення цього туру.

Третій раунд щеплень триватиме два тижні. Медики прогнозують, що через зростання захворюваності на ГРВІ та грип можливе подовження терміну до трьох тижнів.

– Слід зазначити, що епідемічні процеси щодо грипу та ГРВІ не є протипоказанням для впровадження вакцинації проти поліомієліту. Залежно від розвитку ситуації із захворюваністю ми будемо коригувати вакцинальну кампанію, відповідно до епідситуації кожного регіону і, за потреби продовжувати, аби охопити імунізацією необхідну кількість дітей, – повідомив на брифінгу заступник Міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець. – Усі області отримали від МОЗ детальну інформацію з роз`ясненнями, як проводити третій тур, зважаючи на епідемічну ситуацію. У дітей перевірятимуть температуру тіла, моніторинг стану дитини буде здійснюватися в посиленому режимі.

Нагадаємо, Європейська комісія виділила 900 тисяч євро для придбання 4,5 тисяч доз вакцини ОПВ для проведення третього раунду щеплень.