Черкаський лікар став орденоносним

29 Січня 2016 17:22

bezymyannyyУказом Президента України від 1 грудня 2015 року головний лікар Черкаської обласної дитячої лікарні Микола Кондрацький нагороджений орденом “За заслуги” ІІІ ступеня. Крім того, 2010-го йому присвоєне почесне звання “Заслужений лікар України”.

Колеги й пацієнти кажуть про цього лікаря лише хороше. Медики вважають Миколу Кондрацького здібним організатором, який вміє ставити мету і досягати її послідовно та логічно, наділений нестандартним мисленням, має креативний підхід до справ, шукає нові шляхи реалізації задуманого, є прихильником професійного зростання колег.

Постійно підвищує свій професійний рівень, є наставником для лікарів-інтернів. Так, 2014-го року підтвердив вищу кваліфікаційну категорію з організації та управління охороною здоров’я.

Микола Іванович каже, що зажди хотів бути хірургом.

– Тому що люблю рятувати людей, – додає він. – І мій старший брат також медик, рентгенолог, працює в Київському медичному університеті. Він пішов вчитися, і я за ним пішов.

Микола Іванович народився 11 лютого 1952-го року в селі Великі Деревичі на Житомирщині. З 1969 по 1972 рр. навчався в Київському медичному училищі. Трудову діяльність розпочав фельдшером невідкладної допомоги. Після армії навчався в Київському медичному інституті. З 1980 року – лікар-інтерн дитячої хірургії Черкаської обласної лікарні, а з 1981 – лікар-хірург дитячий дитячого хірургічного відділення.

Великий практичний досвід та уміння працювати з людьми дозволили йому стати одним із кращих працівників галузі охорони здоров’я області. 2006-го року Микола Кондрацький очолив відділення. Він – серед ініціаторів організації дитячої хірургічної служби у районних лікарнях. Сьогодні там підготовлені кваліфіковані кадри, відкриті палати інтенсивної терапії для дітей, а це знизило післяопераційну смертність.

Кондрацький першим у країні почав використовувати найсучасніші медичні технології у лікуванні дітей, а саме: склеротизацію сіменних вен, хіміоемболізацію злоякісних пухлин, емболізацію гемангіом великих розмірів печінки, шиї, ротової та носової порожнини, балонну пластику та стентування стріктур стравоходу, уретри тощо. Окрім того,  саме він почав проводити органозберігаючі операції у дітей. Також одним із перших запровадив у практику лапароскопічні методи обстеження та лікування дітей (варікоцеле, непрохідність кишківника, кісти яєчника та печінки, пілоростеноз), які дали змогу скоротити час перебування малюків у медичному закладі.

З 17 листопада 2011 року працює в КЗ «Черкаська обласна дитяча лікарня». Спочатку – на посаді заступника головного лікаря з хірургічної допомоги. У цей період брав активну участь у організації роботи лікарні та формуванні колективу, зумів організувати роботу лікарського, середнього та молодшого медичного персоналу, об’єднавши фахівців з інших лікарень.

2014-го року призначений на посаду головного лікаря. За час перебування на цій посаді Микола Кондрацький працює у напрямку покращення ресурсного забезпечення. Зокрема, збільшено потужність лікарні за рахунок придбання сучасного переносного рентген-апарату для якісної діагностики та лікування дитячого населення, введено в експлуатацію систему центрального кондиціонування з системою зволоження та підігріву повітря, яка покращила умови праці та перебування пацієнтів у закладі, придбаний лапароскоп. У лікарні запроваджено систему управління відповідно до вимог стандарту ISO 9001:2008 та ДСТУ ISO 9001:2009. Це дозволило отримати “Вищу” акредитаційну категорію, пройшовши акредитацію з досягненням індексу безпеки 96,3 %.

Джерело: www.zdrav.ck.ua