Керівника Тальнівського району змушують писати заяву про звільнення?

8 Лютого 2016 09:30

06022016140420480059Інтернет-ресурс УНН, якого називають близьким до колишніх регіоналів і до Олександра Короткова зокрема зранку в суботу 6 лютого поширив інформацію нібито Тальнівщина повстала і мітингує з приводу ймовірного звільнення голови РДА Василя Клименка, пише видання “Вісті Черкащини”.

– Районом прокотилася звістка, що обласна влада вимагає від Василя Клименка звільнення. Офіційна версія – нібито за погані показники роботи району, – пишуть столичні журналісти. – Більше того, наводить цитату із коментарем голови районної ради Валентини Любомської.

– Зараз під РДА зібралися громадські активісти, депутати районної ради, депутат обласної ради, сільські голови, волонтери, АТОвці та просто небайдужі мешканці. Вони вирішують, що можуть зробити для того, аби Василя Клименка залишили на цій посаді – каже Валентина Олександрівна.

У коментарі «Новому Дзвону» Валентина Любомська розкриває подробиці:

– Якось під час апаратної наради голові РДА подзвонили з Черкас. Сказали бути на ранок в обласному центрі. Причину не пояснили. По приїзду від Василя Петровича стали вимагати заяви на звільнення за власним бажанням. Він відмовився, оскільки працює трохи більше півроку. За такий час ніхто нічого видатного не зробить.

– Тоді ми знайдемо інші причини, – відповіло обласне начальство. – Знімемо за погані показники в роботі.

– Причин незадоволення Клименком в Черкасах не називають, – говорить голова райради. – Кажуть, це політичне рішення. У суботу зранку мені зателефонували кореспонденти УНН. Мовляв, у вас мітинг під адміністрацією. Я прибула швидко. Умовила людей зайти всередину. Потім попросила розійтися.

– Ми ще в п’ятницю їздили в Черкаси, де зустрічалися з головою Черкаської ОДА Юрієм Ткаченком, – розповідає сільський голова Веселого Кута Павло Козаченко. – Їздили воїни АТО, сільські голови, просто небайдужі люди. Ткаченко підтвердив інформацію про наміри звільнити голову Тальнівської РДА. У суботу люди з’їхалися мітингувати. Були представники Тальнівського КХП, але їх попросили залишити залу.

Сам голова Тальнівської РДА Василь Клименко був неабияк здивований появою такої інформації.

– Я зараз у відпустці. Знаходжуся за 150 кілометрів від Тального. Про мітинг на мою підтримку чую вперше. Обласна влада ніколи навіть мови не вела про моє звільнення. Щойно подзвонив своєму першому заступнику Володимиру Гречці. Він каже, що ні про який мітинг не чув, зараз перебуває у родичів у селі. Зараз дзвонитиму начальнику міліції. Вважаю, це чиєюсь спланованою провокацією проти мене.

Черговий Тальнівської РДА каже, що ніякого мітингу насправді не було.

– Із Тальнівського КХП (підприємство належить депутату обласної ради екс-регіоналу, а нині «радикалу» Олександру Короткову – «Новий Дзвін») приїхало близько 20 осіб, – каже чоловік кореспонденту видання. – Надворі не мітингували, щоби ніхто не бачив, відразу зайшли всередину. Почали кричати щось на захист голови РДА. За кілька хвилин зібралися й поїхали. Ото й увесь мітинг.