У Черкасах хворих у невідкладному стані лікуватимуть безкоштовно

26 Лютого 2016 17:10
firtka.if.ua

firtka.if.ua

Із 1 березня в Черкасах заборонили вимагати кошти на лікування в стаціонарних установах міста з осіб, які потрапили в невідкладному стані.

Відповідну угоду про закупівлю за кошти міського бюджету безкоштовного забезпечення ліками всіх, хто потрапляє у невідкладних станах на лікарняне ліжко в першу добу лікування сьогодні підписав Департамент охорони здоров’я Черкаської міської ради з керівниками найбільших стаціонарних установ міста (міська лікарня №1 і №3, інфекційна, дитяча міська лікарня, “Центр матері й дитини”).

Безкоштовно таких хворих лікуватимуть першу добу.

“З 1 березня заборонено при поступленні хворого в невідкладному стані будь-які вимагання коштів, посилання із списками до аптек за ліками. Загальна сума угоди 3 млн 654 тис грн. Цих коштів вистачить до 1 червня, – коментує директор департаменту Олег Стадник. – Уже зараз департамент ініціює розгляд додаткового виділення коштів до кінця року, а це 15 млн гривень, перед міським головою, депутатськими комісіями і фракціями.Віримо у здорову логіку і прагматизм при прийнятті таких рішень”.

Щороку до черкаських лікарень звертається близько 25 тисяч хворих у невідкладному стані.

7_207