Дослідження свого життя презентував у Черкасах відомий політик (фото)

29 Лютого 2016 12:27

Книгу “Україна: історія Конституції” презентував 28 лютого в Черкасах кандидат історичних наук, доктор політичних наук, відомий громадський та політичний діяч, наш земляк  Микола Томенко.

На зустрічі із черкащанами зізнався – це дослідження всього його життя. Адже аналізувати “українські конституції” різних часів Томенко почав ще з аспірантури Київського державного університету ім.Шевченка.

DSC07243+_новый размер

“Аспірантом виявив Конституцію України Міхновського 1905 року. Загалом цей навчальний посібник “Історія української Конституції” тричі перевидавався. Та мало хто “сидітиме” над 16 проектами конституцій, потрібна популярна версія, – розповів Томенко. – Під обкладинкою цього видання зібрані документи, починаючи від Конституції Пилипа Орлика – до чинної Конституції Україні. Усі намагався персоналізувати. Аналізуються також “Руська правда” і “Повчання” Володимира Мономаха – як закони Київської Русі – нашого минулого, адже державу українці мали давно, та втрачали її часто”.

DSC07265+_новый размер

Томенко зізнався – він не є прихильником внесення змін до Основного Закону і не прогнозує цього у найближчий час. Принаймні – до осені. “За цього парламента і за цього Президента змін до Конституції не буде”, – зауважив Томенко.

Навчальний посібник “Україна: історія Конституції” схвалений для використання у загальноосвітніх навчальних закладах.

DSC07283_новый размер