АТОвцю – мешканцю землянки пропонували кілька варіантів вирішення питання з житлом, – голова Катеринопільської РДА

6 Квітня 2016 15:00
viche.ck.ua

viche.ck.ua

У Новоселиці Катеринопільського району намагаються дійти згоди з АТОвцем Олегом Савранським, котрий нині разом зі своєю цивільною дружиною живе в створеній власноруч землянці. Про це повідомляють у Черкаській ОДА.

Із Новоселиці в зоні АТО воювали 13 чоловіків, нині вдома перебувають семеро. Із кожним у селі існує порозуміння. Натомість з Олегом його знайти поки що не вдається. За словами керівника обласного Центру допомоги учасникам АТО Олександра Тимошенка, ще кілька місяців тому на одному із засідань Центру в районі він разом із головою Катеринопільської РДА Ольгою Ніколенко спілкувався з Олегом.

– Тоді Олег Савранський звернувся до районної влади з єдиним проханням – допомогти в проведенні освітлення до землянки, – розповіла керівниця району. – Проте це суперечить вимогам РЕМу. Сільська рада ж у свою чергу почала пропонувати Олегу різні варіанти вирішення питання з житлом, зокрема й кошти для ремонту в будинках, та він на жоден із них не погоджувався.

Зауважимо, в селі Новоселиця ще з вересня минулого року АТОвцю пропонували окрему ділянку для забудови, кошти для ремонту або ж будинку його рідної бабусі, де він прописаний, або будинку, що належить його дружині Ользі, які розташовані в Новоселиці. Фінансову допомогу з метою проведення першочергових ремонтних робіт у приміщенні готова була надати сільська рада – зокрема 30 тис. грн, вирішили підтримати коштами й жителі села. Окрім цього, чоловіку пропонували варіант із соціальним житлом, що в приміщенні колишнього дитячого садочка. А ще придбати для Олега будинок зголосився один із депутатів обласної ради. Натомість чоловік не погодився. Між тим, у Ватутіному є й 3-кімнатна квартира, яка належить матері Олега. АТОвець же обрав життя в землянці, яку наразі продовжує відбудовувати.

За словами Ольги Ніколенко, нині Катеринопільський РЕМ здійснює роботи із забезпечення електропостачання до будинку дружини Ольги, що розташований поряд із землянкою. Водночас на останній новоселицькій сходці селяни разом із представниками місцевої та районної влади вкотре спілкувалися з Олегом Савранським, який заявив: «хочу – живу в землянці, а як забажаю, то побудую над нею двоповерхову будівлю».

– Компромісу з Олегом Савранським поки що не дійшли, – зазначила Ольга Ніколенко, – однак спробуємо якомога швидше владнати питання, враховуючи інтереси кожної зі сторін.