Річницю АТО, яка триває два роки, в Черкасах відзначать… фестивалем

12 Квітня 2016 16:30
ukrinform.ua

ukrinform.ua

14 квітня спливає друга річниця  офіційного початку антитерористичної операції на Сході України. За два роки такої неоголошеної війни на захист рідної землі стали десятки тисяч українців. Серед яких – чимало наших земляків з Черкас та області. На жаль, не всім судилось повернутись живим до рідної домівки. Під час пекельних боїв в АТО наші Герої ціною власних життів обороняли державні кордони, захищаючи цілісність України.

Міська влада Черкас прагне вшанувати героїчний подвиг наших земляків, які взяли участь в АТО, зокрема, загиблих, волонтерів і громадян, які зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності України. А також – підтримати їх сім’ї, згуртувавши усіх черкащан та гостей нашого міста у спільних загальноміських заходах у рамках патріотичного фестивалю “Пам’ять героїв”, інформують у міській раді.

З ініціативою щодо проведення такого щорічного заходу у Черкасах напередодні до міської влади звернувся голова громадської організації “Черкаський союз учасників АТО” Олексій Колісник та голова громадської групи “Пам’ять” спілки учасників АТО Анатолій Панченко, підготувавши відповідне клопотання.

Сьогодні під час засідання виконкому одноголосно  було підтримано проект рішення щодо  проведення 14 квітня у Черкасах патріотичного фестивалю  “Пам’ять героїв” та затверджено перелік заходів.

А саме:

У четвер, 14 квітня, о 10-00 у сквері «Соборний» відбудеться  покладання квітів за участю рідних загиблих бійців АТО, їх військових побратимів, які воювали на Сході України, близьких та всіх небайдужих громадян.
Після чого – з 10-30 до 11-00 триватиме збір учасників урочистої ходи на площі Б.Хмельницького (поблизу ПК «Дружба народів), яка рушить бульваром Шевченка, далі – Замковим узвозом до Долини троянд.
У руках учасники ходи триматимуть портрети бійців – жителів нашого міста, які героїчно загинули в зоні АТО, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.
У Долині троянд відбудеться мітинг-пам’яті. Після чого усі охочі матимуть змогу скуштувати солдатську кашу та зігрітись чаєм.