Останній дзвоник пролунає для понад 100 тисяч учнів Черкащини

16 Травня 2016 18:34

13wЦьогорічне свято “Останнього дзвоника” для черкаських школярів відбудеться 27-28 травня. Він пролунає для 110,2 тисяч учнів. Серед них майже 17 тисяч випускників дев’ятого та одинадцятого класів. Такі цифри озвучив сьогодні під час координаційної наради в ОДА начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський.

“Традиційно для випускників проходить державна підсумкова атестація згідно з вимогами Міносвіти України, – сказав Валерій Данилевський. – Для учнів 4-х класів – 12-21 травня, 9-х класів – 1-8 червня, 11-х класів у пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання у формі ЗНО 5 травня цього року – з української мови, 11 травня – з математики або 13 травня – з історії України, 20 травня в навчальних закладах – з іноземної мови”.

Чиновник повідомив і про те, що для випускників загальноосвітніх навчальних закладів із вивченням мов національних меншин може проводитися державна підсумкова атестація з відповідної мови. Однак вона – необов’язкова, випускники проходять її за бажанням.