Черкаси прийматимуть телерадіофестиваль “Кобзар єднає Україну”

17 Травня 2016 08:16

imagesЗ 19 по 23 травня на базі Черкаської філії НТКУ відбудеться Всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну», засновником і організатором якого є Держкомтелерадіо.

Фестиваль присвячено 202-ій річниці з дня народження Т.Г. Шевченка. В Черкаській ОДА підкреслили, що мета заходу – сприяти вивченню і осмисленню духовних заповітів великого Кобзаря, впливу його спадщини на утвердження громадянської свідомості і патріотизму.

Прикметно, що вже вдруге Шевченків край стане центром журналістських зустрічей, майстер-класів, обговорень і творчих дискусій. У рамках фестивалю відбудеться конкурс теле- та радіопрограм. Цього року на конкурс надійшло 63 телевізійні роботи та 35 радіопрограм від усіх регіональних філій НТКУ. Програми-переможці згодом будуть транслюватися в ефірі регіональних філій та НТКУ.

Серед заходів фестивалю – робота творчих майстерень, перегляд, прослуховування та обговорення фестивальних програм, презентація творчих проектів гостей фестивалю. Крім того, 21 травня Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко проведе у Черкасах нараду директорів філій НТКУ.

Учасники фестивалю візьмуть також участь у Всеукраїнському святі «В сім’ї вольній, новій», що пройде у Каневі у день перепоховання Т. Шевченка 22 травня.