Канівчанину, який привіз із зони АТО гранату, загрожує кримінал

31 Травня 2016 13:35
112.ua

112.ua

На Канівщині працівники поліції виявили та вилучили гранату у чоловіка, який нещодавно повернувся із зони АТО. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України.

Як розповіли детальніше у Головному управлінні Національної поліції в Черкаській області, до канівських поліцейських надійшла оперативна інформація про те, що в одного із сільських жителів району знаходиться вибухівка.  Для перевірки отриманої інформації правоохоронці провели санкціонований обшук в помешканні підозрюваного. Під час якого було виявлено та вилучено гранату РГД-5 та запал до неї, яку в подальшому було направлено на експертизу.

Господарем домоволодіння виявився 43-річний чоловік. Його запросили до відділення для дачі пояснень. Як з’ясувалося підозрюваний привіз боєприпас із зони проведення АТО. Пояснити для чого йому було необхідне таке озброєння він не зміг.

За даним фактом Канівським відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263(Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.