Непростий десерт: як правильно їсти полуницю

3 Червня 2016 13:00

1Учені визначили суворі правила вживання полуниці – “королеви” всіх ягід. Виявляється, її не можна їсти так, як всі звикли.

Як зазначають дієтологи, полуниця, як і більшість ягід, є самостійним продуктом, і не повинна “контактувати” з першими або другими стравами, неправильно також змішувати ягоди з цукром або сиропом.

Деякі люди, вважаючи полуницю в першу чергу десертом, вживають її після  прийому їжі. Робити так не слід, оскільки це може викликати неприємні явища в кишечнику, в тому числі здуття і бродіння. Полуниця має бути самостійною стравою, саме так вона принесе максимальну користь.

Дієтологи і гастроентерологи радять їсти  полуницю з молочними продуктами-сметаною, йогуртом, сиром, вершками або молоком. Справа в тому, що в цих смачних і ароматних ягодах дуже багато кислот, які підвищують кислотність у шлунково-кишковому тракті, що може стати причиною появи печії, загострення гастриту, виразки шлунка та ін. А ось в молочних продуктах міститься кальцій, який цю кислоту нейтралізує.

Не кращим рішенням буде їсти полуницю з цукром, оскільки в сучасному світі людина вживає більше цукру, ніж потрібно організму. До того ж ягода сама по собі досить солодка і не потребує підсилення смаку.

Якщо ж хочеться експериментів, то експерти радять змішувати полуницю з іншими фруктами і зеленню. Зокрема, для цього прекрасно підійдуть банани, аґрус, ревінь (для компотів), руколою (для салатів) і авокадо (наприклад, можна приготувати салат зі шпинатом).

Варто додати, що в полуниці є найприємніші для нашого організму речовини — ендорфіни. Так звані “гормони радості” покращують настрій і загострюють почуття.

Говорячи про корисні властивості полуниці, не можна не відзначити, що вона має сечогінну властивість, виводить з організму велику кількість солей. Завдяки вмісту в полуниці сполук брому вона надає заспокійливу дію на нервову систему.

Однак при частому вживання полуниці можливе утворення каменів у нирках. Щоб цього уникнути, ягоди слід запивати великою кількістю чистої мінеральної води.

 

Джерело: infokava.com