“Тітушки” не пускали людей на слухання по “Нашій Рябі” на Чигиринщині (відео)

3 Червня 2016 20:50

1150_1918901_880179128717166_497697546573145824_nСьогодні було гаряче на Чигиринщині. Ситуація пов’язана з будівництвом нових виробничих потужностей ДП “Перемога Нова” (торгова марка “Наша Ряба”), що належить ПАТ “Миронівський хлібопродукт”.

Сьогодні на збори громади в сільський клуб села Рацево не могли пройти всі охочі, в тому числі і противники будівництва. Апогеєм протистояння стала бійка, пише видання “Кропива”. Група чоловіків на вході фільтрувала: кому можна проходити, а кому ні. В результаті представники цивільного корпусу “Азов” та “Правого сектору”, які виступили на боці противників будівництва під час спроби пройти в залу, наразилися на силовий опір.

Згодом через тисняву охочі, в тому числі і противники будівництва, таки потрапили до залу.

“Представники інвестора на слуханнях розповідали про перспективи можливої співпраці, обіцяли зробити освітлення вулиць, зробити водогін. Перед цим виникла бійка, оскільки охорона виставлена організаторами слухань не бажала пропускати до зали противників будівництва. При цьому так звана охорона не мала опізнавальних знаків”, – розповідає місцевий житель Віталій.

“Перед будівлею виставили фактично “тітушок”: хтось був у військовій формі, хто просто в тельняшці. Знову ми побачили, що правоохоронці стали поруч з ними”.

Більш категоричніший в оцінках інциденту виявився  представник Правого Сектору.

“Перед будівлею виставили фактично “тітушок”: хтось був у військовій формі, хто просто в тельняшці. Знову ми побачили, що правоохоронці стали поруч з ними. При спробі пройти до зали і сталася бійка. Багато противників будівництва не мали змоги потрапити до зали, натомість сюди звезли прихильників будівництва з сусідніх сіл, – розповів у коментарі прес-секретар та керівник ідеологічної роботи Правого Сектору Черкащини Юрій Григор’єв.