У ЧНУ хваляться, що зменшили вартість навчання

10 Червня 2016 10:29
novadoba.com.ua

novadoba.com.ua

Ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко доручив відповідним службам університету вжити заходів щодо оптимізації витрат, пошуку альтернативних джерел фінансування задля зменшення вартості навчання.

“Сьогодні більшість українських родин перебувають у скрутному матеріальному становищі. Відтак не кожна дитина, особливо з сільської місцевості, де дуже сутужно з роботою, може скористатися своїм правом на здобуття вищої освіти”, – цитує прес-служба вишу Черевка.

У ЧНУ зазначають – у пошуку зменшення вартості навчання ішли різними шляхами: скоротили енерговитрати, тимчасово зменшили капітальні видатки, запровадили надання освітніх послуг, у тому числі навчання іноземців, та послуг господарської діяльності. Це дало можливість знизити ціну навчання на 15-30 відсотків, у гривневому еквіваленті – від 1570 до 4600 грн.

6 червня 2016 року Вчена рада затвердила вартість навчання у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького на 2016 рік. Згідно з рішенням Вченої ради вартість навчання, наприклад, бакалаврів за спеціальністю Дошкільна освіта порівняно з 2015 роком зменшено на 2220 грн., за спеціальністю Фізична культура і спорт – на 2830 грн., за спеціальністю Філологія (українська мова і література) – 3920 грн., за спеціальністю Право – 3730 грн.

Загалом дешевше буде навчатися вступникам 2016 року за освітніми ступенями «Бакалавр», «Спеціаліст», «Магістр» за всіма спеціальностями.