Нині реалізовується програма знищення українського села, – Томенко

11 Червня 2016 09:54
4vlada.com

4vlada.com

Політика уряду Гройсмана не відрізняється від політики уряду Яценюка щодо українського села. Про це заявив лідер громадянського руху “Рідна країна” Микола Томенко в ефірі Черкаського телеканалу ВІККА.

На думку Томенка, триває реалізація програм із оптимізації, а точніше – скороченню сільських шкіл, лікарень та інших закладів соціальної сфери. Практично відсутня програма відновлення чи бодай ремонту сільських доріг. А після прийняття закону про судоустрій будуть створені окружні суди та обов’язковість інституту адвокатів зробить недоступною процедуру судочинства для простого селянина.

“Але найстрашніше те, як відбувається нині тіньова земельна реформа. Не чекаючи рішення про впровадження приватної власності на землі сільськогосподарського призначення, нинішні українські феодали та поміщики потихеньку скоповують землі через інститут оренди. Для прикладу – на Черкащині монополістами в земельних питаннях є “Наша Ряба” і “компанія” та агрогосподарства друзів губернатора, – сказав Микола Томенко. – Складається враження, що держава (в розумінні – нинішня влада) робить усе, щоб змусити селян переселятися в райцентри чи міста або прирікає їх на животіння в селах”.

Томенко зауважив, що континентальна Європа показує приклад рівно протилежної політики стосовно села. Держава всіляко підтримує фермера й забороняє іноземцям чи олігархам скуповувати землі.

“Отож, сподіваюся, що сьогодні фермери та сільська інтелігенція зробить усе, щоб не допустити реалізації програми знищення українського села”, – резюмував громадський діяч.