На осінь Ткаченко обіцяє завершити розпочате Тулубом

22 Червня 2016 16:00
ck-oda.gov.ua

ck-oda.gov.ua

Перинатальний центр, який будується по вул. Менделєєва, 3 в Черкасах і матиме статус обласного, повинен запрацювати цієї осені. В цьому медичному закладі виходжуватимуть передчасно народжених і недужих немовлят, а також дбатимуть про здоров’я проблемних вагітних.

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко відвідав Перинатальний центр із перевіркою. Каже,  ремонт завершено, а приміщення вже умебльовують і поступово устатковують.

“Нині найголовніше питання – це обладнання для реанімації новонароджених, решта вже є, – цитує очільника області прес-служба ОДА. – На це потрібно близько 12 млн грн. Ми подали відповідний проект на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Кошти з обласного бюджету для співфінансування вже спрямували. Чекаємо на позитивне рішення Мінрегіонбуду найближчим часом. За цієї умови Перинатальний центр запрацює вже восени”.

Нагадаємо, переобладнання поліклініки під Перинатальний центр розпочалося в 2013 році в рамках національного проекту “Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства”, ініційованого колишнім президентом Віктором Януковичем. Екс-голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб навесні 2013 року обіцяв, що медичний заклад готовий на 90% і його здадуть восени 2013 року.