У Черкасах троє чоловіків загинули у вигрібній ямі

28 Червня 2016 19:38
ubcua.tv

ubcua.tv

У Черкасах троє чоловіків смертельно отруїлися парами метану у вигрібній ямі. Трагедія сталася сьогодні на територія приватного домоволодіння по вул. Грибоєдова.

Як розповів речник управління ДСНС України в Черкаській області Костянтин Проценко, о 13:52 із станції “швидкої допомоги” до служби порятунку “101” надійшла інформація про трьох чоловіків, які без ознак життя знаходяться в каналізаційній ямі.

Надзвичайна подія сталася в каналізаційному колекторі приватного будинку. 58-річний господар будинку вирішив прочистити його самостійно, не вдаючись до допомоги відповідних служб.
Коли чоловік спустився вниз і вдихнув пари метану, йому стало зле і він втратив свідомість. Аби допомогти потерпілому, на дно споруди спустився його 56-річний шурин. Навіть не встигнувши надати допомогу потерпілому, він також втратив свідомість і впав поруч із родичем. На крики про допомогу, на подвір‘я прибіг 30-річний сусід. Побачивши, що відбувається, він слідом за потерпілими спустився в колектор і також отруївся метаном.

Аби дістати тіла непритомних чоловіків, рятувальники вимушені були працювати у спеціальних захисних костюмах та протигазах.

Упродовж чотирьох хвилин потерпілих підняли на поверхню та передали до рук лікарів швидкої допомоги. Нажаль, попри всі зусилля медиків, повернути до життя чоловіків не вдалось.

Метан – природний безбарвний газ без запаху. Головна небезпека для людини пов’язана з гіпоксією і асфіксією, що виникає при нестачі кисню, який метан витісняє з повітря.