Томенко вимагає допитати Кличка стосовно неправомірного позбавлення мандату

4 Липня 2016 19:08

sud-300x200Коментуючи результати чергового судового засідання у Вищому адміністративному суді щодо позову про неправомірність позбавлення партією «Блок Петра Порошенка» депутатського мандату, Микола Томенко зазначив, що це, друге, судове засідання продемонструвало, що насправді – в правовому сенсі – позачергового з’їзду партії «Блок Петра Порошенка» не відбулося.

«99% народних депутатів від фракції БПП взагалі не знали про цей з’їзд і не були запрошені на нього, включно зі мною. Жоден журналіст, представник ВР чи ЦВК так само не був поінформований та запрошений на цей захід. І найцікавіше не лише те, що цей з’їзд відбувався в закритому залі колишнього філіалу російського інституту практичної психології, а і те, що, як повідомив сьогодні під час судового засідання представник БПП, не велася навіть стенограма цього з’їзду! У мене запитання: що ж відбувалося на цьому таємному з’їзді БПП? Хто доповідав, які аргументи були наведені на користь відповідного рішення про позбавлення мене мандату тощо?», – зауважив М. Томенко.

«Звичайно, для нас важливо дізнатися: можливо, це було якесь закрите засідання масонської ложі під егідою партії Петра Порошенка, а не повноцінний з’їзд сучасної демократичної партії? Тому сподіваюсь, що на наступному судовому засіданні 14 липня ми зрозуміємо, хто організовував і хто нестиме відповідальність за це втаємничене і незаконне дійство», – зазначив Микола Томенко.

На його думку, для того, щоб зрозуміти, що ж там відбувалося, як мінімум, треба допитати міського голову Києва Віталія Кличка (який вже кілька місяців незаконно обіймає посаду голови партії «Солідарність») про те, хто його змусив вести це незрозуміле та незаконне в правовому сенсі дійство, хто писав тексти, які йому треба було зачитувати, і хто був присутній у цьому залі?