У Черкасах визначили “Богатиря-рятувальника” (фото, відео)

5 Липня 2016 14:36
ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

У суботу 2 липня у Черкасах удев’яте пройшли традиційні спортивно-розважальні змагання “Богатир-рятувальник”. Крім команд господарів, Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, участь у цих змаганнях, традиційно взяла також команда Управління ДСНС у Черкаській області. Команда Головного управління патрульної поліції дебютувала на змаганнях.

Відкриваючи змагання, лідер громадського руху Микола Томенко назвав їх ілюстрацією непереборного козацького духу, що ніколи не полишав український народ. “Українці завжди використовували герць та фізичні вправи для виховання та загартованості свого тіла та духу”, – сказав Томенко.

ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

У свою чергу, в.о. начальника ЧІПБ Олександр Тищенко зазначив, що змагання дозволить усім учасникам не лише вдосконалити свою фізичну вправність, а й підвищити рівень професійної майстерності та згуртованості. А ще посприяє зростанню авторитету професії рятувальника у суспільстві.

Отож, відкрилися змагання “Рятувальною тягою”. Ті, хто бачив різноманітні шоу, під час яких атлети тягаючи пожежні автомобілі чи вантажівки намагаються встановити різноманітні рекорди, добре уявляють суть цієї вправи. Два учасники від команди одночасно за допомогою канатів перетягують на відстань у 15 метрів пожежний автомобіль у повній бойовій комплектації, до того ж із бойовим розрахунком в кабіні.

ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Потім настав час “Надзвичайної ситуації”, або як жартують учасники, – “біг по колу”. За правилами, чотири атлети, неначе естафетну паличку переносять два газових балони загальною вагою 130 кілограмів. Перемогу святкує команда, яка зможе пронести цей нелегкий вантаж на довшу дистанцію.

Однією з найбільш улюблених вправ глядачів, завжди був “Автопідйомник”, Дійсно цікаво спостерігати, як команда з чотирьох спортсменів по черзі примушує колесо вагою 300 кілограмів перекидатися 8 повних обертів.

ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Останнім етапом стала “комплексна естафета”, під яас якої учасники переносили різноманітні важкі предмети та вкотре тягали пожежний автомобіль.

Зрештою, переможцями змагань стала команда управління ДСНС у Черкаській області. На другу сходинку піднялися поліцейські, а команда ЧІПБ посіла третє місце. За особистими результатами, індивідуальну перемогу і почесний титул, “Богатир-рятівник 2016” отримав атлет з управління ДСНС, заступник начальника 2-ї державної пожежно-рятувальної частини Богдан Копил. Від фонду “Рідна країна” Микола Томенко вручив подарунки переможцям.