Холодний яр скоро може залишитись без лісу

7 Липня 2016 16:50

Лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко звертає увагу Міністерства екології та правоохоронних органів на той факт, що сакральне місце для українського народу – Холодний яр – скоро може залишитись без лісу.

yar1

Зокрема, Микола Томенко повідомив, що до нього звернулись активісти, які стверджують, що, незважаючи на заборону, у Холодноярівських лісах іде масова вирубка дуба, ясеня та інших порід дерев. Мешканці Чигиринщини зафіксували це на фото і розмістили їх у соцмережах із закликом допомогти зупинити свавілля “лісової мафії”.

yar2-572x322

yar3-572x322

“На жаль, ці факти підтверджують, що Державне агентство лісових ресурсів та ті, хто “годуються” з продажу лісу, категорично проти створення національного природного заповідника “Холодний Яр”, яке вже не один рік ініціюється громадськістю, науковцями та екологами. До речі, свого часу обговорення створення такого НПП на засіданні Комітету з питань екологічної політики, який я очолював, закінчилось теж повною підтримкою такої ідеї. На той момент навіть Міністерство екології підтримало створення цього парку”, — зауважив М. Томенко.

“Натомість місцева “лісова мафія” (очевидно, що разом з лісниками там задіяні і правоохоронні органи) не зацікавлена в створенні заповідника, що унеможливить вирубку лісу і заробляння на цьому грошей”, — зазначає М. Томенко.

Фото з фейсбуку Віталія Короткошея