“Ганьба і неповага до черкащан”: проти стели “Я люблю Черкаси” вже підписують петицію

20 Липня 2016 22:13

У мережі зареєстрували петицію, аби скасувати встановлення в Черкасах іміджевої стели “Я люблю Черкаси”. Під петицією буквально за кілька годин підписалося 65 осіб.

“Ми, що підписалися нижче, висловлюємо обурення прийнятим рішенням про встановлення стели “Я люблю Черкаси”, що згідно із макетом матиме такий вигляд.

13702461_1755541661359528_659131660_o-1024x718

На наш погляд, розробка таких об’єктів міського середовища має відбуватися відкрито та з максимальним залученням громади та професійних експертів.

Стелла “Я люблю Черкаси” має символізувати любов до міста якомога більшої кількості містян. Саме тому при розробці дизайну, виборі матеріалів та місця встановлення стелли варто опитувати і враховувати їхню думку, – йдеться в тексті петиції.

Передувати цьому має дослідження щодо того, чи є такий об’єкт дійсно потрібним і актуальним саме зараз, адеж на нього витрачають гроші громади (орієнтовно – 300 000 грн)”.

На думку підписантів, якщо громада висловить бажання бачити подібний об’єкт в Черкасах, то його розробку варто проводити на умовах відкритого конкурсу, переможця якого обиратиме журі незалежних професійних експертів та сама громада шляхом голосування.

Як вважає громадська діячка Вікторія Феофілова, історія ці стелою – чергове розчарування: той момент, який міг би стати показником того, що міській владі дійсно цікава думка тих, хто любить Черкаси перетворюється на демонстрацію “втулимо містянам шо захочемо за їхні ж гроші”.

“Питання доцільності витрачання на це бюджетних коштів – окреме. Питання “чому не було відкритого конкурсу проектів” – окреме. А все разом – ганьба і прояв неповаги до черкащан”, – зауважує Феофілова.