Черкащани дихають аміаком

26 Липня 2016 12:48

1339999673_109217_mediumКонцентрації аміаку в центрі міста та Дніпровському мікрорайоні перевищують гранично допустиму норму. Про це інформують в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології, спираючись на результати спостережень у третій декаді липня.

У центрі міста перевищення до 1,5 раз були зафіксовані 22 та 23 липня в другій половині дня. У Дніпровському мікрорайоні концентрації аміаку перевищували ГДК в 1,3 та 1,2 рази  в ранкові та вечірні години  23 липня.

Якість повітря у місті контролюється гідрометеослужбою в трьох різних районах міста, а місце відбору проб є стаціонарним і знаходиться: в Південно-західному мікрорайоні поблизу дитячої лікарні; в центрі міста поблизу гімназії №1  та у Дніпровському мікрорайоні поблизу 13 школи. Проби повітря відбираються щоденно 4 рази на добу.

У гідрометеослужбі рекомендують черкащанам використовувати вихідні дні з користю для здоров׳я, відвідувати парки і сквери, проводити вихідні дні за межами міста – в сільській місцевості або у лісі, де повітря найчистіше.