З водяного млина зроблять реабілітаційний центр

27 Липня 2016 11:46
viche.ck.ua

viche.ck.ua

Старовинний млин у селі Корсунка Тальнівського району перепрофілюють. Із занедбаної будівлі зроблять реабілітаційний центр. Про це повідомив власник споруди Сергій Кухарський, пише видання “Вісті Черкащини”. Чоловік виграв усі суди й готується до приїзду інвесторів.

“У млина було кілька власників – поміщик Журавський, колгосп імені Петровського, мій покійний батько і я. У 2006 році споруду спробували забрати рейдери. Однак лише я мав право власності на споруду. Арбітражний керуючий Білик намагався обійти закон і відібрати млин. Я судився більше 10 років. Нарешті виграв усі суди. Тепер у сільраді маю отримати свідоцтво про право власності на землю”.

Сергій Дмитрович шукає інвесторів.

“Я зустрічався із американцями. 7-14 серпня у Вінниці пройде бізнес-форум. Вже є зацікавлені люди, які хочуть переобладнати млин під реабілітаційний центр. Проектом цікавляться американці й канадці.

Млин у Корсунці було збудовано в 1845 році поміщиком Журавським. Комплекс споруд до першої Світової війни окрім млина включав дві майстерні (механічну й дизельну) два склади, лабораторію та міст через річку Гірський Тікич.