У ДСНС пояснили причини смогу в Черкасах

29 Липня 2016 13:59
dic.academic.ru

dic.academic.ru

На смог в певних районах районах Черкас (зокрема, сьогодні вранці в районі “Д”) скаржаться черкащани. За словами речника управління ДСНС України в Черкаській області Костянтина Проценка,  утворення локальних приземних туманів має природне походження і пов’язане зі спекотною погодою, відсутністю опадів та вітру.

“Саме через таку погоду в атмосфері міста відбувається накопичування та утримання шкідливих домішок та речовин, – пояснив Проценко у своєму фейсбуку.
Водночас, як повідомили в СЕС, перевищення рівня забруднення атмосфери в місті, по таким параметрам як оксид вуглецю, діоксид азоту та формальдегід не визначено”.

У Черкасах сьогодні зберігається слабкий вітер та достатньо висока вологість повітря, відтак вертикальний розподіл температури в приземному шарі повітря перешкоджає перемішуванню повітряних мас.

Людям, які мають хронічні захворювання дихальної системи у денний час, рятувальники можуть порадити обмежити своє перебування на повітрі, а також часте вологе прибирання помешкання.

У такому випадку частково вирішити проблему також допоможе обмеження вулицями руху вантажного автомобільного транспорту та штучне поливання автошляхів.
За даними гідрометцентру, такі метеоумови у Черкасах збережуться щонайменше до 30 липня.