Перед Прозорро не накрадешся: в Черкасах найбільші бюджетні гроші хочуть розпиляти на три роки вперед

3 Серпня 2016 12:37
newsradio.com.ua

newsradio.com.ua

За три останні дні перед переходом на “Прозорро”, тобто 1 серпня, регіональні замовники зробили рекордну кількість оголошень торгів у “Віснику держзакупівель” – майже 1,8 тис штук на очікувану суму 16,44 млрд грн. Це абсолютно ненормальна сума, пише видання “Наші гроші” у своєму дослідженні, наприклад за весь передостанній тиждень липня оголосили тисячу тендерів на 6 мільярдів.

Пояснення цьому одне – окремі замовники вирішили не шукати щастя на відкритих торгах і від гріха подалі оголосили якнайбільше відкритих торгів у паперовому вигляді.

Подивимось, хто ж так злякався “прозоррості” електронних торгів в Черкасах, де назамовляли на 635 201 935 грн. загалом.

Тут відзначився Департамент економіки та розвитку Черкаської міськради (348,63 млн грн.), який зумів обігнати Службу автомобільних доріг у Черкаській області (180,90 млн грн.). Пікантності і #зради додає той факт, що зазвичай найбільшими замовниками у будь-яких регіонах є будівельники. А тут найбільші гроші хочуть розпиляти про запас – аж на три роки вперед. Більше того – віддати купу мільйонів не тільки на харчування школярів, а й на підмітання в школах, як це хочуть зробити підопічні мера Черкас Анатолія Бондаренка, не додумались в жодному іншому куточку країни.

Ось найбільші тендери:

267+