Вихованка черкаського інституту – учасниця Олімпіади в Ріо

8 Серпня 2016 12:29

Випускниця Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, а нині Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України капітан служби цивільного захисту Юлія Олішевська бере участь у Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Женейро (Бразилія).
Зараз Юля провідний інспектор Хорошівського (Володарсько-Волинського) районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області, нещодавно посіла друге місце у бігу на 400 метрів на Чемпіонаті України з легкої атлетики в м. Луцьку. Здобутий високий спортивний результат дозволив дівчині отримати ліцензію на участь в Олімпійських іграх 2016.

timthumb

Легкою атлетикою спортсменка займається з 2001 року. За цей час вже встигла отримати срібло на Чемпіонаті Європи серед молоді. Більше того, Юлія Олішевська є майстром спорту Міжнародного класу, входить до складу збірної команди України з легкоатлетичного кросу та, незважаючи на свій молодий вік, вже має багато спортивних досягнень та нагород. І це не дивно, адже ще з дитинства Юля мріяла стати Олімпійською Чемпіонкою.

В інтерв’ю сайту Черкаський спорт у 2012 році вона розповіла:

«Коли я була в 7 класі, мій сусід, привів мене на тренування. Я, власне, родом з м. Бердичева Житомирської області. Ось, після школи я йшла на тренування, спочатку було важко, а потім я не уявляла свого життя без легкої атлетики. В 2006 році я вступила до Академії пожежної безпеки, вирішили з хлопцем, нині чоловіком, переїхати сюди, тому що умови для занять спортом тут кращі (В’ячеслав Олішевський – чоловік Юлії, також займається легкою атлетикою). Спочатку тренувалися в Олександра Федоровича Старовойтова, а вже 2 з половиною роки у Сіренка Леоніда Васильовича».

Далі у вихованиці пожежної академії Юлії Олішевської була безліч перемог на Чемпіонатах різного рівня.
А зараз, згідно розкладу змагань Олімпіади 2016, розміщеному на сайті Міністерства молоді та спорту України (www.dsmsu.gov.ua) Юля буде змагатися 13 серпня у дисципліні легка атлетика жінки 400 м., а 19 серпня у естафеті 4х400 м.

Джерело: ЧІПБ