Популізм влади спричинив ура-популізм суспільства й опозиції, – Томенко

16 Серпня 2016 18:33
politica-ua.com

politica-ua.com

Популізм влади спричинив ура-популізм суспільства й опозиції. Таку думку висловив, спілкуючись із журналістами в Умані і аналізуючи ситуацію в Україні, голова громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко.

Говорячи про результати нової системи вступу до вищих навчальних закладів, Томенко зауважив, що популістична ідея визначати бюджетні місця, виходячи з того, куди студенти подають документи, є абсолютно непродуманою.

“На сьогодні сталося так, що із 580 тис. абітурієнтів зараховані на бюджетні місця перекладачів із іноземних мов, фахівців у галузі інформаційних технологій і менеджерів. Натомість не дали належної кількості бюджетних місць для фахівців аграрної сфери, сільського господарства, геології, інженерів атомної енергетики чи інших галузей економіки, які фактично формують сьогоднішню економіку української держави”, – сказав Микола Володимирович.

За його словами, це один із багатьох прикладів, коли влада пропонує програми, щоб сподобатися суспільству замість того, аби зміцнити економіку і власну державу. Влада критикує опозицію за популізм, а насправді вона сама створює ситуацію, коли її власний популізм задля збереження рейтингів і втримання “на плаву” спонукає ще більший ура-популізм від суспільства чи опозиції.

“Тому спочатку влада повинна показати стандарти адекватної державницької позиції, а потім вимагати від опозиції й суспільства непопулістських настроїв”, – зробив висновок Микола Томенко.