Синоптики прогнозують теплий фінал літа

22 Серпня 2016 08:19
Фото Миколи Борисенка

Фото Миколи Борисенка

Смуга високого атмосферного тиску, яка простягнулася від Іспанії до Уралу, вже п’яту добу не дає зіпсувати погоду на Черкащині північним та південним циклонам. Лише місцями по області окремі грозові хмари викликали короткочасні дощі. Середній температурний фон тримається в межах +21+22°, що на 2-3° вище кліматичної норми, максимальна температура досягала +26+28°, вночі було +14+17°.

Повернення тепла з 18 серпня відновило та посилило ростові процеси городніх сільгоспкультур, створило комфортні умови для відпочинку на природі.
І це радує тому що попереду сезон, коли вторгнення прохолоди стануть частішими та інтенсивнішими. За попередніми розрахунками обласного гідрометеоцентру, перше значне похолодання (до 0+2°вночі) можливо вже 10-12 вересня.

А поки що останні дні серпня обіцяють нам нестійку, але переважно помірно-теплу погоду. Так, на початку наступного тижня , під впливом антициклонів, ще збережеться погода без опадів, вночі +14+16°, вдень +27+29°. Всередині тижня, з проникненням атмосферних фронтів північного циклону, дещо похолодає ( на 3-5°), пройдуть дощі, наприкінці тижня погода налагодиться, температурний фон буде в межах кліматичної норми.