Керівник Смілянщини не знає, де взяти гроші для освітян

1 Вересня 2016 09:36
mykirov.com

mykirov.com

Коштів на зарплату та на виплату надбавки за престижність професії освітянам Смілянщини в районному бюджеті поки що немає. Керманичі району чекають на рятівну субвенцію з державної казни. Про це повідомив голова Смілянської РДА Андрій Колесник на педагогічній конференції, пише інтернет-видання “Сміла”.
Клесник визнав, що наразі по галузі освіти в районі є дефіцит у понад 6 мільйонів гривень – це надзвичайно велика сума для районного бюджету.
– Єдина відповідь, яку ми отримуємо – це скорочуйте кількість шкіл і виплачуйте людям більшу заробітну плату. Ми це не робимо і не будемо робити! – запевнив керівник району.
І пообіцяв “стояти до останнього”, але не закривати сільські школи. І звинуватив у цій кризовій ситуації народних депутатів.
– Вони півроку піаряться на піднятті вчителям зарплати, але жодної копійчини не добавили. Де знаходиться вирішення цієї проблеми? Під стінами Верховної Ради…
І порадив освітянам звернутися за допомогою до народного депутата Сергія Рудика.
Якщо не надійде відповідна субвенція, то педагоги Смілянщини не отримають доплат і надбавок. А крім того, їм доведеться йти у відпустку за власний рахунок на кілька днів.