Черкащанин виборов на Паралімпіаді “золото” і встановив рекорд

14 Вересня 2016 06:12

kovalЧеркащанин Василь Ковальчук здобув золоту нагороду в стрільбі лежачи з пневматичної гвинтівки з 10-ти метрів на Паралімпіаді в Ріо. Це сталося 13 вересня.

Як інформує zaxid.net, спочатку Ковальчук виграв кваліфікацію з результатом 637.1, що відтепер є новим паралімпійським рекордом, а згодом встановив паралімпійський рекорд для фіналів – 211.7 балів.

Поки що в активі української збірної 65 медалей – 23 золотих, 19 срібних и 23 бронзових. У командному заліку збірна України знаходиться на третій сходинці. Першість утримує збірна Китаю, а на другому місці – представники Великобританії.

Ковальчук Василь Володимирович – майстер спорту Україні міжнародного класу з кульової стрільби, член збірної команди країни з кульової стрільби серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, чемпіон Паралімпійських ігор 2012 року, багаторазовий володар кубків світу, чемпіон та рекордсмен світу і Європи.

Нагадаємо, на Паралімпіаду в Ріо у складі збірної України вирушило семеро спортсменів із Черкащини. Першу медаль (бронза) на змаганнях у скарбничку України 8 вересня виборов черкаський атлет Роман Данилюк у штовханні ядра.