Умань планує “виручити” з хасидів майже 7 мільйонів гривень

14 Вересня 2016 16:00
Фото Іллі Варламова

Фото Іллі Варламова

Цьогорічний візит хасидів на Рош-га-Шана, яке святкуватимуть 3 жовтня, може поповнити бюджет міста на 6,8 млн. грн.

Цих коштів вистачило б на  три роки безкоштовних перевезень пільговиків (по 2 млн. на рік), півроку виплати заробітної платні та стипендій учням і працівникам ліцею (8 млн.), чи новенький притулок (5 млн.), підрахувало видання “Вечірня Умань”.

“За попередніми підрахунками, бюджет поповниться за рахунок перевезення багажу, і здавання в оренду житла та нерухомості, і торгівля. Надійдуть платежі: податок на доходи фізичних осіб (у тому числі з найманих працівників, працюючих на кухні, в наметовому містечку, по обслуговуванню та ін.), податок на нерухоме майно, військовий та туристичний збір, акцизний податок, єдиний внесок”, – повідомила заступник начальника Головного управління ДФС у Черкаській області Тетяна Харьковська.

 

Утім, перш ніж ділити шкуру “невбитого лева”, слід зачекати надходжень до міської скарбниці. Приміром, у 2015 році прочани, яких тоді, до речі, була рекордна кількість (29 тис. 490 осіб) “дали” бюджету Умані 1 млн. 113 тисяч гривень. Також вони зробили благодійний внесок для забезпечення мобілізації 300 тисяч гривень.