Наступного тижня в театрі розпочнеться монтаж ферм, – Черкаська ОДА

21 Вересня 2016 19:00

888Металеві ферми на даху Черкаського обласного музично-драматичного театру розпочнуть ладнати наступної середи, 28 вересня. Їх отримають вже цієї п’ятниці. Про це зазначає заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренко, інформують в ОДА.

За його словами, ремонтні роботи в театрі йдуть за планом. Зокрема, дах планують закрити до кінця жовтня.

“Зауважу, необхідні нам металеві ферми – нестандартні, і їх виготовлення потребувало переналаштування обладнання заводу-виробника, – сказав Овчаренко. – Після того, як отримаємо ферми, упродовж п’яти днів їх покриватимуть пожежозахисним шаром фарби. І вже наступної середи підженемо кран та розпочнемо монтажні роботи. Орієнтовно вони триватимуть десять днів. Після працюватимемо над накриттям даху металевою ізолюючою конструкцією, яка вже оплачена та придбана. Паралельно з роботами на даху підрядник візьметься за утеплення фасаду та заміну вікон. По цьому вже стартують внутрішні роботи в приміщенні театру”.

Зараз у театрі завершили влаштування цегляної кладки зруйнованих стін, монолітних поясів по периметру будівлі, металевих закладних деталей та утеплення ліхтарної частини.

Нагадаємо, 1 липня 2015 року театр у Черкасах постраждав від масштабної пожежі. Вигорів дах, знищена глядацька зала. Як виглядав театр після пожежі, можна побачити на відео.