Що змінилося у порядку призначення житлових субсидій?

22 Вересня 2016 18:15
styknews.info

styknews.info

Про чергові зміни у порядку призначення житлових субсидій повідомляють у Департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

Зокрема, завідувач інформаційно-консультативного сектору відділу соціальної допомоги управління соціального захисту населення Придніпровського району ради Галина Романенко розповіла, що 21 вересня 2016 набула чинності постанова Кабінету Міністрів України за № 635 “Про внесення змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”.

Відтепер для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється, виходячи з доходів, нарахованих особам, які досягли 14-річного віку станом на 1 січня року, за який враховуються доходи, без урахування податку з фізичних осіб.

Перелік доходів, які не враховуються до сукупного доходу, доповнено наступними видами доходів:

14390840_539705472905911_1243700385829894979_n– вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації;
– суми, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди, заподіяної працівникові за ушкодження його здоров’я, що пов’язане з виконанням ним трудових обов’язків.

Внесено зміни до порядку визначення середньомісячного сукупного доходу для призначення житлової субсидії. Серед іншого зазначено, що для осіб, які протягом року, за який враховуються доходи для призначення субсидії, перебували на строковій військовій службі, середньомісячний сукупний дохід незалежно від отриманих (не отриманих) такою особою доходів визначається на рівні половини розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня року, за який враховуються доходи. У разі коли на час звернення за призначенням субсидії особа є непрацюючим пенсіонером, який не має інших доходів, крім пенсії, до її середньомісячного сукупного доходу враховується розмір пенсії за місяць, що передує місяцю, з якого призначається субсидія.

Серед змін, внесених цією постановою, є нововведення, які доповнюють випадки припинення надання раніше призначеної субсидії.

Відтепер у разі отримання структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за запитом інформації про збільшення чисельності зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, надання раніше призначеної субсидії припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому відбулися зміни.