Жінку зі Звенигородки пограбували заради квитків на ”Океан Ельзи”

22 Вересня 2016 19:30

577d0e9c9a656Минулого понеділка пограбували 45-річну Тетяну Горобець із Звенигородки. Злодій забрав майже все золото, яке мала жінка. Сума збитків складала понад 90 тисяч гривень.

– Того дня я поїхала до брата у сусіднє Ватутіне, – розповідає Тетяна. – Додому повернулась близько п’яти вечора. Зайшла до себе в кімнату і бачу на столику бардак. А на ньому в мене шкатулка із золотими цепочками, колєчками і сірьожками. Я до неї – пусто. Аж похолола. Там все, що купувала чи дарували. Разом все потягне до ста тисяч.

У поліцію вирішила не звертатися. Зателефонувала до друга. Він колишній правоохоронець.

– Як тільки побачила пропажу, то наче шось йокнуло всередині. Підозра впала на сусіда. Той любить наркотою побалуватись і раніше були приводи в поліцію. А коли виходила з двору, то пересіклись з ним. Він ще й поцікавився, куди йду. Я без задньої думки й сказала, що у Ватутіне їду. Залазив через форточку. Хоч і вузька але ж пролізло гаденя.

Дочекавшись знайомого, Тетяна попрямувала до сусіднього будинку. Там живе 54-річна жінка разом із сином Олегом, 19 років. Хлопець ніде не працює.

– Тільки вийшли – він йде, – веде далі Тетяна Олексіївна. – Я до нього. “Де золото дів?”. Він одпиратись. Але ж дивлюсь в карманах шось. Змусила вивернути. І тут витягує все те золото. Ніс вже десь продавати. Заштовхала до його подвір’я. І тут вже не вдержалась: почала лупити, по чому бачила.

Мати хлопця заступалась за нього. Погрожувала викликати поліцію і зняти побої.

– Кажу, що зараз я її викличу і цьому наркоману малому мало не покажеться. Засаджу. – каже. – Але пожаліла. Вкрадене все ж таки знайшла сама і не хотілося дураку жизнь калічити. Може, те, що пробачила, більше повліяє на нього.

Погоджується повести до будинку хлопця. Подвір’я обгороджене давно не фарбованим дерев’яним забором. Будинок низький. Зелені віконні рами облущені. З вхідних дверей виходить невисокий худорлявий хлопець. Має хворобливий вираз обличчя. Жінка змушує розповісти. Просить не фотографувати і не вказувати прізвище.

– Не знаю, шо на мене найшло, – розповідає Олег. Сидить на східцях схиливши голову. – Захотілося харашо пожити. Знав, шо в тьоті Тані є гроші. Коли золото вже було в мене, перше, про шо подумав – купити білет на “Океан Ельзи”. В Черкасах у них концерт. Ще хотів телефон хароший.

Каже, що соромиться тепер ходити повз будинок сусідки.

– Шукаю хоть якусь роботу, – запевняє молодик. – Десь год назад через дурість вже попадав в міліцію. Накрали тоді з друзями заліза. Раніше часто “траву” курив. Зараз нє. Якби тьотя Таня “здала”, мав би жосткі проблеми.

У Звенигородку з Ватутіного Тетяна Горобець переїхала близько року тому. Придбала приватний будинок. Сім’ї не має. 9 років їздить на заробітки до Португалії.