Черкаські “снайперші” встановили рекорд України

27 Вересня 2016 09:40
rada.cherkasy.ua

rada.cherkasy.ua

Новий рекорд України встановили спортсменки з Черкас на чемпіонаті України зі стрільби кульової, що проходив з 15 по 21 вересня у м. Львові. Тарасенко Тетяна, Шаріпова Дарія та Чепурна Наталія у вправі МГ-5 (стрільба з трьох положень) набрали 1748 очок, що становить на 3 очки більше, ніж попередній рекорд, встановлений у 2010 році збірною командою України у складі Наталії Кальниш, Лесі Леськів та Дар’ї Тихової на  чемпіонаті світу з кульової стрільби.

Дівчата посіли 1 командне місце у вправах МГ-5 та МГ-9, а у вправі ГП-4 у складі Дарія Шаріпова, Тетяна Тарасенко,  Марина Чорноморець стали 4-ми.
В особистому заліку Тарасенко Тетяна завоювала срібну медаль у вправі МГ-9 та посіла два 8 місця. Шаріпова Дарія двічі зупинялася за крок від п’єдесталу – 4-ті місця у вправах МГ-9 та МГ-5, Чепурна Наталія також двічі була сьомою. Чорноморець Марина показала високий результат у вправі ГП-4 – 3 місце, але оскільки у цій вправі був лише командний залік, то медалі вона не отримала.
Хлопці також додали медалей у скарбницю Черкаської області.
Куліш Сергій у фіналі вправи МГ-6 останнім пострілом виборов перемогу і став чемпіоном України, а у вправі МГ-9 виборов бронзу. Він також показав найкращий результат у вправі ГП-6. Омельяненко Дмитро у вправі МГ-6 став 9-м, а у вправі ГП-6 – 6-м. Команда хлопців у складі Сергія Куліша, Дмитра Омельяненка та Я. Водоп’яна  посіла 3 місце у вправі МГ-9.
Варто відзначити виступи молодих спортсменів команди Ходирєвої Олени, Борисенко Марини, Боєвої Дар’ї та Хроненка Максима, які на цих змаганнях показали свої особисті рекорди.