Черкаський бізнес сплатив понад 8 млн грн за ліцензії на алкоголь та тютюн

27 Вересня 2016 12:13
volynnews.com

volynnews.com

За січень-серпень цього року за право здійснювати оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами черкаські платники сплатили до місцевого бюджету понад 8 млн грн. З вказаної суми майже 5 млн грн надійшло за ліцензії на право роздрiбної торгiвлi та понад 3 млн грн – на право оптової торгівлі зазначеними підакцизними товарами.

Про це повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Антон Царюк.

На сьогодні Центром обслуговування платників ДПІ у м. Черкасах видано 488 нових ліцензій на право здійснювати роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, подовжено термін дії 1870 ліцензій. Серед нових ліцензій понад 64 % видано для торгівлі алкогольними напоями.

Державна податкова інспекція у м. Черкасах нагадує, що для своєчасного одержання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами платнику необхідно подати заяву з документами не пізніше, ніж за 10-15 днів до початку її дії, а продовження терміну сплати за ліцензію здійснювати за 10 днів до її закінчення.

Дія ліцензії призупиняється у разі несвоєчасної сплати чергового платежу за ліцензію, а поновлюється – у разі сплати заборгованості.